white dot

Billig el - sådan kommer du bedst igennem vinteren

Prisen på el er steget markant i det sidste år. Hvad kan du gøre for at undgå, at elregningen eksploderer og få billig el?

Der er en del, du selv kan gøre, hvis du ønsker at spare penge og få billig el. Tag f.eks. et kig på Blue Energys elaftaler. Ønsker du klimavenlig strøm, tilbyder vi også det – oveni at du kan få billig el. Bliv klogere her!

Hvad er dit elforbrug?

For at få billig el, skal du kende dit forbrug. Find ud af, hvor mange kilowatt-timer din husstand typisk bruger på 1 år. 

Undersøg din elregning i din netbank eller i den seneste årsopgørelse over dit elforbrug. Ofte kan du også se udviklingen i dit forbrug ved at logge ind på din nuværende leverandørs hjemmeside. Alternativt kan du ringe til os på 70 28 40 00, så kan vi hjælpe dig.

Dit elforbrug påvirkes af forandringer i din hverdag. Især under corona har mange danskere oplevet ændrede vaner. Måske er din elregning blevet meget lavere, fordi du sparer på strømmen. Eller måske er dit forbrug steget. I gennemsnit oplevede vi en stigning for en familie på mellem 10-20% under corona.
Lysende pære med en hånd op mod den
Kom i gang!

Er dit elforbrug højt eller lavt?

Ifølge Dansk Energi bruger en dansker i gennemsnit ca. 1.600 kWh om året. En familie på to voksne og to børn i et hus på 150 m2 bruger altså ca. 4.500 kWh om året.

Det første skridt til billig el - spar på forbruget

Din elregning er ikke kun afhængig af din leverandør. Noget af det, du selv kan gøre for at få billig el, er blandt andet:

Størrelsen på din elregning er resultatet af kWh-prisen i din nuværende elaftale og dit energiforbrug.  Jo flere kilowatt du bruger, desto større er den potentielle besparelse, du kan opnå ved at skifte til en billigere elaftale.

Hvad er den billigste elaftale? Fast eller variabel elpris

Generelt findes der to typer aftaler:

1) Aftaler med fast pris i en bestemt periode plus transport og afgifter.

2) Aftaler med en variabel kWh-pris, hvor prisen følger elmarkedet plus transport og afgifter.

Uanset hvad du vælger, kommer der dog den samme strøm ud af kontakten.


Hvordan er jeg sikret billig el fremover? 
Det er svært at sige, hvordan du er sikret billig el på langt sigt. Generelt vil vi anbefale dig at holde øje med dit forbrug samt løbende tjekke din eludbyders produkter for at se om der findes et produkt, der er bedre egnet til dig og dit forbrug. Vær dog opmærksom på, at billig el også vil afhænge af prisudviklingen på elbørsen. 

Fordele ved fast elprisDu ved præcist, hvad du betaler pr. kWh.
Du er sikret mod prisstigninger.
Fordele ved variabel elprisPrisen følger udviklingen på markedet.
Falder elprisen, bliver din kWh-pris mindre.
Det er nemt og gratis at skifte til billig el
Har du først fundet en aftale med den billigste el, kræver det kun lille indsats fra dig at skifte elselskab. Læs vores guide til, hvordan du skifter elselskab.
Skal din billige el flytte med?
Hvis du står over for at skulle flytte, skal du huske at give dit elselskab besked om flytning. I langt defleste tilfælde, kan du tage din nuværende elaftale med til din nye adresse. 

Få billigere el, hvis du har elvarme, jordvarme eller varmepumpe
Hvis dit hus anvender el til opvarmningen, vil du have et højere elforbrug end gennemsnittet. Du kan dog få mulighed for at reducere din elafgift gennem din elleverandør.

Den grønne strøm

Den Blå Skov Kort - Skift elselskab
Bladmærkningen er en mærkningsordning, der viser dig, om du køber grøn strøm. Strømprodukter kan tildeles 1 grønt blad eller 2 grønne blade afhængigt af, hvor klimavenlige de er.
• 1 grønt blad betyder, at strømmen i din aftale er baseret 100 procent på vedvarende energi via certifikater.
• 2 grønne blade betyder, at selskabet derudover laver flere klimatiltag.

I Blue Energy har vi i første omgang valgt at klimakompensere, ved at købe CO2-certifikater der sikrer, at vi leverer vedvarende energi.
Derudover har vi valgt, at allevores kunder kan blive og være klimatosser ligesom os ved at deltage i voresfælles skovrejsning i Beder ved Århus. Vi har indtil videre rejst og planlagt 100.000 træer og flere kommer til.

I 2022 forventer vi desuden endnu flere klimatiltag, således, at vi kan tilbyde endnu flere ”grønne” produkter tilvores kunder.

Læs mere om Forbrugerombudsmandens retningslinjer til grøn strøm hos Rådet for grøn omstilling

Stadig i tvivl?

Det er en ærlig sag. Jagten på billig el er ikke nem. Vi står derfor altid klar til snak om, hvad der vil passe bedst i din situation, herunder hvad vi evt. kan gøre i fællesskab med hensyn til energibesparelser og andet i jagten på billig el.