Privatlivspolitik

Cookie- og privatlivspolitik for Blue Energy A/S

  1. Introduktion

    Når du besøger vores website, kontakter vores kundeservice, bruger vores app eller bliver oprettet som kunde hos os, indsamles der oplysninger om dig, som bruges til at tilpasse og forbedre vores indhold og produkter, samt til at øge værdien af de annoncer, der eventuelt vises på siden.Hvis du ikke ønsker, at der indsamles oplysninger, bør du slette dine cookies og undlade videre brug af websitet samt vores produkter i øvrigt. Nedenfor har vi uddybet, hvilke informationer der indsamles, deres formål og hvilke tredjeparter, der har adgang til dem.
  2. Cookies

    Websitet (www.blueenergy.dk) anvender ”cookies”, der er en tekstfil, som gemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål at genkende den, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.
    Det er muligt at slette eller blokere for cookies. Hvis du sletter eller blokerer cookies, vil annoncer kunne blive mindre relevante for dig og optræde hyppigere. Du kan desuden risikere at websitet ikke fungerer optimalt samt at der er indhold, du ikke kan få adgang til.
    Websitet indeholder cookies fra tredjeparter, der i varierende omfang kan omfatte:
    • Blue Energy A/S
    • Trustpilot A/S
    • Facebook
    • Google
  3. Personoplysninger

    3.1. Generelt

    Personoplysninger er alle slags informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter vores website, indsamler og behandler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks. ved alm. tilgang af indhold, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, deltager i konkurrencer eller undersøgelser, registrerer dig som bruger eller abonnent, øvrig brug af services eller foretager køb via websitet.
    Personoplysninger opdeles i to kategorier: Ikke-følsomme og følsomme.
    De følsomme personoplysninger er oplysninger som f.eks. race, politisk overbevisning, genetiske data, helbredsoplysninger og lignende. Blue Energy behandler som udgangspunkt ikke følsomme personoplysninger.
    De ikke-følsomme personoplysninger er oplysninger om f.eks. telefonnummer, navn, e-mailadresse og i øvrigt oplysninger der kan henføres til en person, som ikke er følsomme. Blue Energy behandler primært informationer i denne kategori.I det følgende beskrives hvilke oplysninger der indsamles. Under punktet 3.3. Formål findes formålet med indsamlingen.

    3.1.1. Website

    Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger, når du besøger vores website, eller anvender vores app:
    • Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon
    • Din IP-adresse
    • Geografisk placering
    • Hvilke sider du klikker på (interesser)
    • Korrespondance mellem dig og kundeservice eller klimabotten
    • Login-oplysninger til “min side”

    3.1.2. App

    Vi indsamler og behandler typisk følgende typer af oplysninger, når du besøger vores website, eller anvender vores app:
    • Aktivitet i App'en
    • Lokation
    • Et unikt ID og tekniske oplysninger om din enhed

    3.1.3. Kundeservice

    Når du kontakter Blue Energys kundeservice, indsamles følgende oplysninger:
    • Dit telefonnummer
    • En optagelse af telefonsamtaler
    • Eventuel e-mailkorrespondance

    3.1.4. Oplysninger vi bruger hvis du vil være kunde hos os eller modtage tilbud

    I det omfang du selv giver os eller en af vores samarbejdspartnere informationerne, behandles desuden:
    • Navn
    • Telefonnummer
    • E-mail
    • Adresse
    • Betalingsoplysninger
    • CPR-nummer (Behandlingsgrundlag: Energinetsmarkedsforskrift H1)
    Ovenstående oplysninger vil typisk blive indsamlet i forbindelse med indgåelse af en aftale eller anmodning om at blive kontaktet via Blue Energys hjemmeside.

    3.1.5. Jobansøgninger

    I forbindelse med jobansøgninger hos Blue Energy A/S, indsamler vi følgende oplysninger om dig:
    • Navn
    • Telefonnummer
    • Adresse
    • Mailadresse
    • Offentligt tilgængelige informationer, herunder fra sociale medier
    • Visse stillinger kræver at vi indhenter en straffeattest. Dette gør sig kun gældende, når der er saglige grunde hertil. Dette kan f.eks. være ved salg af forsikringsprodukter
    • Øvrig information indeholdt i jobansøgningen og CV’et
    Det bør bemærkes, at Blue Energy A/S alene opbevarer og behandler følsomme personoplysninger, i det omfang at din jobansøgning eller dit CV indeholder informationer i denne kategori.

    3.1.6. Øvrige kilder til information

    I øvrigt kan vi modtageinformationer om dig fra følgende kilder:
    • Offentligemyndigheder
    • Netselskaber
    • Kreditoplysningsbureauer
    • IDQ
    • Offentligt tilgængelige kilder herunder flyttemeddelelser.
    • Ejendomsmæglere, boligselskaber og andre udlejere, som opretter dig som kunde hos os

    3.2. Sikkerhed

    Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

    3.3. Formål

    I det følgende forklares baggrunden for opbevaringen og behandlingen af de indsamlede data. Ydermere fremgår behandlingsgrundlaget af nedenstående. For så vidt angår hvilke oplysninger der bliver indsamlet, kan dette findes under 3.1. Generelt.
    Oplysningerne der indsamles bruges overordnet til:
    • At identificere dig som bruger
    • Vise dig de annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig
    • At registrere dine køb og betalinger
    • At kunne levere de services, du har efterspurgt, som f.eks. at fremsende et nyhedsbrev
    • Optimering af vores services, indhold og produkter
    • At leve op til vores lovfæstede forpligtelser som elleverandør
    • At kunne levere de efterspurgte produkter til dig som kunde
    Ovenstående oplysninger indsamles og behandles med grundlag i Databeskyttelsesloven, databeskyttelsesforordningen samt Markedsforskrift H.

    3.3.1. Formål med indsamling af oplysninger fra website

    Oplysningerne indsamlet gennem Blue Energys website, indsamles med følgende formål:
    • At optimere website
    • At levere de efterspurgte produkter og services til kunden
    • At identificere dig som bruger
    • At vise dig annoncer, som vil have størst sandsynlighed for at være relevante for dig
    • At registrere dine køb og betalinger
    Ovenstående oplysninger indsamles og behandles med grundlag i følgende:
    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a – Behandling efter brugerens eksplicitte samtykke i henhold til denne privatlivspolitik.

    3.3.2. Formål med indsamling af oplysninger fra app

    Oplysningerne indsamlet gennem Blue Energys app, indsamles med følgende formål:
    • At optimere app'en
    • At føre statistik over brugen af app’en
    • At identificere dig som bruger
    • At registrere dine køb og betalinger
    • At kunne lokalisere din enhed
    Ovenstående oplysninger indsamles og behandles med grundlag i følgende:
    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a – Behandling efter brugerens eksplicitte samtykke i henhold til denne privatlivspolitik.

    3.3.3. Formål med indsamling af oplysninger fra kundeservice

    Oplysningerne indsamlet gennem Blue Energys kundeservice indsamles med følgende formål:
    • At levere de efterspurgte produkter og services til kunden
    • At dokumentere aftaler indgået mellem kundeservice og forbrugeren
    • At sikre kvaliteten af kundeserviceafdelingens behandling af henvendelser
    Ovenstående oplysninger indsamles og behandles med grundlag i følgende:
    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f – Blue Energys legitime interesse i at kunne dokumentere korrespondancen mellem Blue Energy og kunden.

    3.3.4. Formål med behandling af oplysninger, som du selv giver os

    Oplysningerne indsamlet med kundens eksplicitte samtykke, indsamles med følgende formål:
    • At levere de efterspurgte produkter og services til kunden
    • At kunne oprette dig som kunde hos Blue Energy
    Ovenstående oplysninger indsamles og behandles med grundlag i følgende:
    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra b – Behandling for at opfylde den kontrakt, som kunden er part i, eller foranstaltninger i forbindelse med indgåelse af en kontrakt.

    3.3.5. Formål med indsamling af oplysninger fra jobansøgninger

    Oplysninger indsamlet i forbindelse med jobansøgninger og processen op til ansættelse indsamles og behandles med følgende formål:
    • At kunne vurdere ansøgerens kvalifikationer
    • At kontakte jobansøgeren
    Nedenfor fremgår behandlingshjemlen for behandling af dine oplysninger i de forskellige stadier af ansættelsesprocessen:

    3.3.5.1. Ved indsendelse af jobansøgning:

    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra a – Behandling efter ansøgerens eksplicitte samtykke
    • Databeskyttelsesloven § 12, stk. 3 – Behandling efter ansøgerens eksplicitte samtykke

    3.3.5.2. Ved den videre ansættelsesproces:

    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f – Blue Energy A/S’ legitime interesse i at kunne vurdere ansøgeren.

    3.3.5.3. Efter endt ansættelsesproces:

    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra f – Blue Energy A/S’ legitime interesse i at kunne dokumentere ansættelsesprocessen ved eventuelle anklager f.eks. om diskrimination.

    3.3.6. Formål med indsamling af oplysninger fra øvrige kilder

    Oplysningerne indsamlet fra øvrige kilder, indsamles med følgende formål:
    • At leve op til de lovfæstede forpligtelser som elleverandør
    • At levere de efterspurgte produkter og services til kunden
    Ovenstående oplysninger indsamles og behandles med grundlag i følgende:
    • Databeskyttelsesforordningens artikel 6, stk. 1, litra c – For at overholde Blue Energys retlige forpligtelser.

    3.4. Periode for opbevaring

    Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes.

    3.5. Videregivelse af oplysninger

    Data om din brug af websitet, hvilke annoncer, du modtager og evt. klikker på, geografisk placering, køn og alderssegment m.v. videregives til tredjeparter i det omfang disse oplysninger er kendt. Du kan se hvilke tredjeparter, der er tale om, i afsnittet om ”2. Cookies” ovenfor. Oplysningerne anvendes til målretning af annoncering.
    Vi benytter herudover en række tredjeparter til opbevaring og behandling af data. Disse behandler udelukkende oplysninger på vores vegne og må ikke anvende dem til egne formål. Disse vil typisk være:
    • Serviceudbydere, herunder f.eks. teknisk support og finansielle institutioner
    Videregivelse af personoplysninger som navn og e-mail m.v. vil kun ske, hvis du giver samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i lande, der kan give dine oplysninger en tilstrækkelig beskyttelse.
    Personoplysninger videregives i øvrigt til følgende tredjeparter, når der oprettes en aftale om levering af strøm med Blue Energy:
    • Netselskaber
    • Koncernforbundne selskaber
    • Offentlige myndigheder
    • Energinet
    • Støttesystemer der f.eks. bruges af vores kundeserviceafdeling, eller til at sende dig e-mails/sms’er.
  4. Dine rettigheder

    • Du har ret til at få oplyst hvilke personoplysninger vi behandler om dig
    • Du kan til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes
    • Du kan tilbagekalde dit samtykke til at der bliver behandlet oplysninger om dig
    • Hvis de oplysninger der behandles om dig er forkerte, har du ret til at de bliver rettet eller slettet
    Henvendelse om ovenstående kan ske til: kundeservice@blueenergy.dk.
    Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at kontakte Datatilsynet (https://www.datatilsynet.dk).
  5. Ændringer i cookie- og privatlivspolitikken

    Vores cookie- og privatlivspolitik bliver jævnligt ajourført. Enhver ændring i vores cookie- og privatlivspolitik vil fremgå af denne side.
    Cookie- og privatlivspolitikken er sidst blevet ændret d. 17/02-2020.
  6. Udgiver

    Websitet ejes og publiceres af:

    Blue Energy A/S
    Købmagergade 22, 1.
    1150 København K

    Telefon: (+45) 70 28 40 00
    Email: kundeservice@blueenergy.dk