Sådan skifter du elselskab

Står du midt i en flytning eller er du bare interesseret i at skifte elselskab, så kan ”Åh nej...” godt være den første tanke der dukker op.

For hold da op, det at skifte sit elselskab må da være jordens mest bøvlede beslutning. Er husstanden så uden strøm i en periode, hvor lang tid tager det at skifte elselskab,
hvad kan jeg spare ved at skifte elselskab og hvorfor skal jeg overhovedet skifte mit elselskab? Disse spørgsmål tårner sig op foran forbrugeren og kan efterlade en med tanken om ”Måske skulle jeg bare lade være med at skifte mit elselskab”.

Men frygt ej, det er slet ikke så kompliceret endda. Vi har lavet en kort guide med fire super enkle etaper. Du kan se den lige her!

Sådan fungerer det!

1

Find dig et elselskab.

Find dig et elselskab og produkt som passer til dig og dit behov. Pssst, dette kunne jo eksempelvis være Blue Energys produkt "Blue Klimatosse", hvor du får fri strøm til en fast pris OG oveni købet planter et træ hver evig eneste måned.
2

Underskriv din nye leveringsaftale.

Underskriv din nye leveringsaftale fra din nye elleverandør. Har du i øvrigt set Blue Energys kontrakt? Hvis vi selv skulle sige det, så er den ret lækker.
3

Læn dig tilbage.

Læn dig tilbage og lad din nye elleverandør ordne resten. Hos Blue Energy lover vi ingen klumper i strømmen, men til gengæld lover vi dig at du kan komme i stødet, hvis du slikker på stikkontakten.
4

Skal vi få skiftet dit elselskab?

Vi kan skifte dit elselskab lige nu og her - det vil kun tage dig to minutter, og så ville du være godt kørende!

Hvad kan jeg spare ved at skifte elselskab?

Elmarkedet er et uoverskueligt marked, hvor prissammensætningen kan forvirre selv den bedste – ja, selv os der sidder med det til hverdag skal holde tungen lige i munden. Dermed ikke sagt at man ikke ville kunne spare et par kroner og ører, hist og her, ved at skifte sit elselskab.

Det at skifte elselskab er gratis. Det vil sige, at det ikke koster dig noget som helst at vælge et nyt elselskab. Det som du kan spare penge på, afhænger af forskellen i pris på abonnementet og på selve elprisen hos det enkelte elselskab.

Skift mig helt gratis!

Hvad skal jeg så betale?

Hvis du skal spare penge, så er du også nødt til at sætte dig ind i de forskellige elselskabers prissammensætning. Nu kommer der lige en spoiler – det kan godt være vanvittigt kedeligt, men vi forsøger at give en så kort beskrivelse som muligt.

Vidste du, at det kun er ca. 20% af din elregning der styres af konkurrence? Det vil sige at ca. 80% af din elregning ligger fast! Dette indebærer blandt andet afgifter, PSO, transport og moms.

Det der ender med at påvirke din pris, er således de sidste 20% af regningen. Som du sikkert allerede ved, så kan det både være kedeligt og svært, at snakke om den enkelte kWh pris, da denne kan være meget svingende og lader sig påvirke af ekstremt mange faktorer, såsom f.eks. vejret eller lign.

Hvis du tvinger os til at lægge hovedet på blokken, så siger tal fra Forsyningstilsynet at den gennemsnitlige kilowattpris ved et forbrug på 4.000 kWh årligt opgøres til 2.30 kr./kWh. Dette svarer til forbruget i et gennemsnitligt hus i Danmark. Så en god idé vil være at bruge dette som en tommelfingerregel, hvis du eksempelvis står og skal planlægge et budget til langt ud i fremtiden.
Der findes utroligt mange forskellige elselskaber derude og endnu flere produkter at vælge i mellem. Det kan derfor også sagtens være at din bedste vens elaftale ikke er optimal for lige netop dig, da faktorer såsom boligsituation, forbrug og antal personer på adressen alle har indvirkning på hvilken pris du betaler. Husk at have dette in mente når du afsøger markedet og de forskellige produkter.

Blue Energy - fri strøm til en fast pris

Men hvad nu hvis vi sagde til dig, at du ikke behøvede at bekymre dig om noget af dette? Hos Blue Energy tilbyder vi fri strøm til en fast pris. Det eneste du skal tage stilling til, er at kigge rundt i din husstand og fortælle os om det er et hus eller en lejlighed.

Vi skræddersyer derefter din aftale til lige netop dit behov, og hvem ved, måske er der også nogle penge at spare ved at skifte elselskab – og hvorfor skulle dette ikke være Blue Energy?

Som nævnt tidligere, så er det kun 20% af din elregning der styres af konkurrence. Men i stedet for kun at fokusere på de 20% af din elregning, så vil vi have at du sparer på alle 100%.
Vi tilbyder fri strøm til en fast pris og så behøver du faktisk slet ikke at bekymre dig om, hvad en kWh koster. Fordi, hver eneste dag sidder vi og knokler for at få de bedste priser når det kommer til indkøb af din strøm.

Du har derfor en god forudsætning for at spare penge, ved at skifte elselskab. Hos os kan du tilmed også nyde at din strøm er klimavenlig. Det er en ren win-win situation!

Der er tusind forskellige produkter og muligheder derude og vores anbefaling vil altid være at sætte sig grundigt ind i ens behov og forbrugsmønstre.

Men hvis man nu ikke har lyst til at betale et fast månedligt beløb for fri strøm, så er denne mulighed også at finde inde hos Blue Energy. I vores Flex produkter betaler du nemlig efter dit forbrug og prisen vil derfor også variere alt efter hvordan og hvorledes dagspriserne udarter sig.

Så hvis vi er dygtige til indkøbet af din strøm, så er der også penge at spare der – bare ved at skifte elselskab… og mon ikke, at vi kan vores kram og sikrer dig en god aftale. Det satser vi i hvert fald på ;-)

Hvor lang tid tager det at skifte elselskab?

”Bare rolig, vi kommer ikke ud og graver indkørslen op for at lægge ledninger”.
Dette plejer vi tit at berolige vores kunder med, når de spørger om hvor lang tid det tager at skifte elselskab. Hos Blue Energy vil din aftale være aktiv efter 3 til 4 uger, og du vil selvfølgelig blive løbende opdateret omkring dit skifte, herunder din konkrete aktiverings- og opstartsdato.

Skal du flytte, og frygter om der er strøm på den nye adresse? Når du flytter, kan du vælge en senere eller tidligere opstartsdato, så du er sikret strøm på indflytningsdagen. Vi flytter meget gerne med uanset om du er eksisterende eller ny kunde - for vi elsker at se os omkring i nye omgivelser!
Jeg skal skifte leverandørJeg flytter og skal bruge strøm

Får jeg en ny elmåler?

Endnu et spørgsmål vi typisk støder på og svaret er kort og godt – ”Nej”.
Du beholder din gamle elmåler på din adresse, medmindre du har en gammeldags elmåler eller det vi i fagsprog kalder en ”drejemåler”, men alle disse burde gerne være skiftet inden 2020.

Så du højst sandsynligt på den sikre side. Fordi hvis vi skulle ud og installere en ny elmåler hos hver af vores kunder, så er vi ret sikre på at det ville tage længere tid end at skifte elselskab.

Heldigvis så er det ikke tilfældet, så det eneste du skal gøre, er at følge etape nummer 3 og ”læne dig tilbage” – vi ordner det hele for dig!

Skal jeg selv opsige min gamle elaftale?

Med fare for at gentage os selv – ”Nej”.
Vi sørger for at indhente dit aftagenummer, og opsiger samtidig din gamle aftale på adressen. Vi sørger for at du bliver skiftet over og ikke modtager to regninger,
og bare rolig, du begynder ikke lige pludseligt at få blåt lys ud af pærerne, bare fordi du skifter til Blue Energy. Det hele kommer til at foregå som det altid har gjort – så heller ingen klumper i strømmen herinde hos os.

Kort sagt - du skal ikke røre en finger

Du skal bare nyde den klimavenlige strøm, der strømmer ud af din stikkontakt og så klarer vi det hele. Så hvis du sidder derhjemme nu og tænker - ”hvad kan jeg spare ved at skifte elselskab?”, så garanterer vi faktisk at du sparer 600 kr. henover 24 måneder på dine lys-relaterede el-afgifter ved at skifte til os! Så skriv dig op nu og lad stå for alt papirarbejdet - det tager 2 minutter at gennemføre vores tilmeldingsform!

Vi garanterer i hvert fald at du ikke behøver at løfte en finger, og måske kan du også spare endnu mere på din elregning, ved at skifte til os.
Klar papirarbejdet for mig!

Hvorfor skifte elselskab?

At skifte elselskab er altid forbundet med en uoverskuelig, kedelig og langtrukken affære. Når man så samtidig også bliver tudet ørerne fulde med at der kun er små forskelle i pris og kvalitet hos de forskellige selskaber, så forstår vi godt at man ikke har overskud til dette.
Men faktum er, at hvert eneste elselskab har forskellige principper og betingelser, som de lever efter. Dette betyder at der faktisk kan være en stor forskel i deres priser og eventuelle ekstraomkostninger.

Vi er sat i verdenen for at gøre din hverdag lettere. En af vores fornemmeste opgaver er derfor at gøre et eventuelt skifte så gnidningsfrit som muligt. Hos os, Blue Energy, har vi forsøgt at gøre det så enkelt som muligt. Som du har nok læst i det tidligere så får du nemlig fri strøm til en fast pris – det synes vi selv er rimeligt overskueligt og nemt.

Står du og skal flytte?

Vi prøver det alle. Nogle af os prøver det sågar mange gange. Vi skal flytte til et nyt hjem.
Der er en milliard ting man skal tage stilling til midt i al flytterodet, og en af de mindre sexede ting er at skifte elselskab.

Selvom at det er en stressende og frustrerende tid, så vil vi anbefale at se flytningen som en kærkommen mulighed for at få revurderet dit elforbrug og få et overblik over hvad du helt præcist betaler.

For det kan jo være at du kan gøre det billigere? Hos Blue Energy har vi forskellige løsninger til lige netop dit behov, så mon ikke at vi kan finde en bedre løsning til dig ved at skifte elselskab.

Når du er i gang med at læse dette her, så har du sikkert allerede orienteret dig i vores produkter og tænkt over hvad der passer dit behov bedst.

Hvis du skal skifte elselskab til Blue Energy i forbindelse med en flytning, så skal dette meldes gennem vores smarte tilflytningsformular - den kan du finde lige her!

Hvis du nu skulle flytte og allerede har Blue Energy, så kan du også være helt rolig. Vores abonnement følger dig som kunde, så selvom du skulle fraflytte din nuværende adresse er du altså stadig i sikre hænder herinde hos os – vi tager os af det hele. Det kan da ikke være nemmere?

Skift elselskab og gør en forskel

Føler du dig oplyst og overbevist ved hjælp af ovenstående?
Hvis du stadigvæk skulle være i tvivl om, hvad den bedste løsning for dig er eller at du savner alternativer, så har Blue Energy løsningen til dig.

Vi er sat i denne verden for at gøre en forskel og derfor føler vi også et kæmpe ansvar overfor de fremtidige generationer. Vi har derfor plantet en skov sammen med vores kunder – den kalder vi ”Den Blå Skov”. Og hvad betyder det så?

Kort og godt, så planter vores kunder 1 træ om måneden i ”Den Blå Skov” gennem deres abonnement ”Blue Klimatosse”. Det er nemt, det er simpelt og det gør en forskel for vores planet – det synes vi er ret sejt.

Ambitionen er, at vores kære land skal være dækket af ”De Blå Skove” og indtil videre planter vi de første 100.000 træer i Aarhus, men mon ikke at Danmark snart vil blive ramt af den blå bølge – vores kunder ser sig i hvert fald ikke tilbage.
Så hvis du også mangler et svar på, hvorfor du skal skifte elselskab, så synes vi at det er en overvejelse værd, om man skulle gøre en forskel gennem sit forbrugsvalg. Her er ”Blue Klimatosse” et oplagt valg, da der ikke er andre produkter på elmarkedet lig dette.
Derudover lover vi en hurtig, gnidningsfri og simpel overflytning til os, så du behøver heller ikke at bekymre dig om hvor lang tid det tager at skifte elselskab – det er ordnet nærmest inden du når at kigge dig omkring.
Bliv Klimatosse nu

Så hvad venter du på – skal vi få skiftet dit elselskab?

Kom i gang!